Tornar

Vivències

Melissa Stanley, cantant

LA MEVA VIDA

Avui tinc un somni”, paraules pronunciades en el discurs de Martín Luther King, a Washington el 28 d’agost de 1963; crec que és una de les frases més importants del segle XX que encara està molt d’actualitat en el segle XXI. Creure en els somnis i lluitar perquè es facin realitat, és l’objectiu que em proposo cada dia. En un món tan canviant i competitiu, és important preparar- se al màxim i a ésser possible en diferents àrees. Encara que la meva passió i els meus estudis estan centrats en el cant, els complemento amb classes de música, de ball, d’interpretació i d’estudi de diferents idiomes; en aquest moment parlo cinc llengües i en comprenc vuit. Vaig néixer a Roses fa vint-i-dos anys, resideixo a Suïssa, tot i que visc alguns mesos de l’any a l’Alt Empordà.

La meva carrera artística va començar molt aviat de la mà del meu avi Juan, “cantaor “ de flamenc i apassionat de la música Soul. Ell, als anys 60 i 70 viatjava a Londres i tornava carregat de Lp’s, de música pop i soul, que no es podien trobar al nostre país; música amb la qual jo vaig fer les meves primeres passes més tard. He viscut una carrera intensa amb moments difícils, m’he trobat amb persones que han intentat posar obstacles a la meva carrera, però també he conegut persones fantàstiques que creien en mi i han compensat amb escreix les altres.

ELS MEUS INICIS PROFESSIONALS

La meva primera actuació en un escenari va ser als cinc anys. Als vuit anys vaig cantar a Catalunya Ràdio, i als 9 anys era campiona de Catalunya de Hip-Hop. Als deu anys actuava al musical “En Clave de Amor”, més tard feia de protagonista a l’obra teatral “La Caberna”, participant en diversos festivals de Flamenc i Salsa, coneixent el ballarí Antonio Canales. Als onze anys cantava com a solista davant diferents personalitats del món de la cultura i la política, on l’expresident de la Generalitat de Catalunya Sr. Jordi Pujol em va felicitar personalment per la meva actuació. Sempre he compaginat els estudis entre Suïssa i Catalunya, però és a partir dels dotze anys que viatjo més a la Confederació helvètica. Als tretze anys feia una gira per Catalunya com a protagonista de l’obra teatral “Antaviana” del director Félix Moreno. Dels catorze als quinze anys sóc campiona de Catalunya de Hip-Hop i em presento al concurs de TV3 “Cantamania” on guanyo, juntament amb altres tres membres, acompanyant-me en els cors els cantants Roser i Àlex Casademunt. Aquesta experiència em permet aprendre com funciona la TV des de dins i em serveix per a promocionar- me.

DESCOBRIR LA PROFESSIÓ I  ENCARAR NOUS REPTES

Viatjo a Londres on descobreixo els grans musicals del West End, i també als Estats Units, Miami, a Scouth Beach on vaig viure i aprendre sobre la música llatinoamericana, compaginant-ho amb diversos concerts benèfics. Sempre he estat molt sensibilitzada vers les Fundacions i Associacions Benèfiques, especialment dels infants. El meu objectiu és treballar per a un món millor, tal com he sentit des de petita a casa meva i crec que per mitjà de la meva veu puc ajudar a sensibilitzar al públic. Als setze anys hi ha un abans i després a la meva vida, ja que una greu malaltia em va deixar immobilitzada durant dos mesos al llit. Els dies se’m feien eterns, era dur perquè no em podia moure, però això, em va servir per retrobar-me amb mi mateixa, sabia que tenia dues opcions: enfonsar-me o lluitar. Vaig optar per lluitar i això em va fer més forta. Després de la meva recuperació sentia que la meva vida havia canviat i que afrontaria el futur amb més força que mai. Avui estimo molt més el que tinc i encaro els reptes de forma positiva.

Dels setze als dinou anys, és una etapa intensa, actuo a TV3 amb la banda “Q” del programa “Hora Q”, treballo amb l’estilista i artista Lluís Llongueras, cantant en els seus populars Happenings, presento diferents programes setmanals a TV Empordà, entro a formar part de l’orquestra “Jove Versatile” dirigida per Santi Escura com a solista, així com en el grup “The Gospel Viu Choir” dirigit per Moisès Sala. Durant aquests període participo en més de cinquanta concerts en els millors Festivals, Teatres i Auditoris de Catalunya com el Palau de la Música, els Jardins Godó o el Festival de Porta Ferrada, entre d’altres. Al mateix temps canto amb “The Campbell Brothers” de New York, “The London Comunity Gospel Choir” de Londres, “Soweto Gospel Ghoir”de Sud-àfrica i realitzo dos duets amb el cantant Serafín Zubiri. Aconsellada pel meu mànager i productor, faig el canvi del meu nom artístic de Melissa Sánchez, al de Melissa Sanley, que és un compost dels meus dos cognoms; donat que ja existeix una artista a Amèrica amb el meu antic nom, pel fet que això podria ser motiu de confusió en la meva futura presentació als Estats Units. Dels vint anys fins ara conec personalment a grans artistes com Jaime Cullum, Dione Warwich o Josep Carreras entre d’altres.

I M'INSTAL·LO A SUÏSSA

M’instal·lo a Suïssa, Lucerna, i ingresso a la “Musikschule Stans” i participo en el concurs de talents Suís, “Die Grössten Schweizer Talente”, on guanyo el Bronze. Ha estat una experiència molt enriquidora que m’ha obert moltes portes i m’ha ofert el reconeixement a nivell nacional del públic Suís, de la crítica i dels mitjans de comunicació institucionals. Després tot són regals, sóc l’estrella convidada a la TV, a diferents gales com “Silvester Gala”de “Das Zelt” a Berna, la “Gala Das Zelt” de Lucena, o la “Glanz & Gloria”; trobant famosos, signant autògrafs, fent concerts per les ciutats més importants de Suïssa i un sens fi d’actes. Regals que continuo vivint i agraint, però sé on sóc i no m’aturaré aquí, aquesta és una carrera molt llarga i els regals són un oasi en el camí.

Demà em llevaré disposada a continuar treballant, amb la mirada vers l’horitzó i amb una frase al cor: ”Avui tinc un somni”.

Tornar