Tornar

Vivències

Mariana Samons, empresària immobiliària

SER PETITS ENS FA SER GRANS

Finques GRN de La Bisbal és una empresa familiar que va fundar el meu pare i he de dir que pràcticament he estat tota la meva vida vinculada a ella. El meu pare ja ens portava de ben petites a veure finques, masies... Ho portem molt dins! Professionalment, porto 10 anys encarregant-me de l’assessorament immobiliari, malgrat que vaig estudiar hostaleria perquè m’encanta el món de la cuina, i sempre penso que quan em jubili faré alguna cosa relacionada amb la cuina, l’assessorament immobiliari se’m dóna molt bé i ho gaudeixo molt. La immobiliària és la meva vida. Jo sempre dic que no vinc a treballar, vinc a gaudir d’una feina que m’agrada i m’omple molt.

Vàrem fer el salt a Barcelona obrint una sucursal de GRN dirigida per la meva germana que és interiorista. El mercat a Barcelona és molt important i a més molts dels nostres clients de masies i grans cases de l’Empordà són justament de Barcelona. A part és aquí on resideixen les grans cúpules econòmiques del país i si reben un bon tracte, un bon assessorament, amb propietats úniques i exclusives, la nostra marca es retro alimenta.

EL SECTOR IMMOBILIARI

Vull ser sincera parlant del nostre sector, l’immobiliari. La crisi ens ha vingut molt bé en el sentit que hi havia molta gent il·legal, es feien autèntiques bestieses, s’enganyava el client, i per tant s’embrutava la feina que fèiem les immobiliàries. Aquesta escombrada de immobiliàries no professionals ha vingut bé. I ara he de dir que estem venent, tot i la crisi, i sempre i quan les propietats posades a la venda estiguin a preu de mercat.

LA NOSTRA MANERA DE FER

Nosaltres sempre actuem amb molta professionalitat, tenim exclusives de venda per no entrar en absurdes guerres de preus, assessorem sobre el millor preu, sempre d’acord amb el mercat i sobretot, tractem a tots els clients igual. Crec que el bon tracte és una de les característiques de Finques GRN, intentem donar un servei integral al client. El fundador, el meu pare, ha estat constructor tota la vida i ens hem encarregat de rehabilitar totes les masies i grans propietats que hem tingut a la venda.

Som 3 germanes: l’ Àgata que porta la sucursal de Barcelona és interiorista, i per tant una peça clau en l’assessorament; l’Anna Paula, que està acabant la carrera de Dret i jo que sóc assessora d’immobles, estem a La Bisbal. Hem tancat el cercle, encara que no totes les vendes són fruit de rehabilitacions nostres. Estem especialitzats en grans propietats, exclusives, i a Barcelona en pisos d’alt estànding. Ara bé, malgrat tot això, no volem créixer. Ser petits ens fa ser grans! El nostre client més important és el català. Però també tenim celebrities, actors, gent del món de la televisió, pilots de motos i de cotxes... Ara bé, són gent amb molta sensibilitat per les “pedres”, que donen valor a allò que els estàs ensenyant. Són en general clients molt agraïts. L’Empordà està ple d’aquest tipus de gent i has de saber tractar-los, has de tenir la mateixa sensibilitat que tenen ells per una antiguitat, per una gran rehabilitació. Hem fet vendes de propietats de de fins 7 milions d’euros... I la gran majoria gent de Barcelona. No obstant pel que fa a Barcelona la nostra clientela és més internacional, russos, xinesos, dels països àrabs...

ENAMORADA DE L'EMPORDÀ

L’Empordà és únic! És la màgia del paisatge. L’Empordà està ple de petits pobles que són encantadors, la gastronomia, a l’estiu un temps meravellós i a l’hivern una espectacular calma. Ciutats com Girona o Besalú, la Costa Brava, els Pirineus... És un privilegi viure aquí. I per tant això és el que transmeto als meus clients. Les propietats que tenim a la venda són les meves “joies”, i m’encanta quan aquests clients em vénen a veure un cop han comprat la propietat i t’ensenyen fotos, la decoració d’una sala, de la cuina, del jardí... És un vincle molt màgic el que tenim amb els clients i m’emplena d’il·lusió. M’encanten els cavalls i en general els animals, m’agrada cuidar del meu jardí, en gaudeixo molt, i, sobretot, m’encanta cuidar i estar amb les meves amistats. És un vincle, el de l’amistat, que no vull perdre! I, a part, clar està, de la família. Viatjar m’agrada molt i tinc en ment tornar a fer un viatge a l’Índia. Hi vaig estar un mes i em va captivar!

Tornar