Tornar

Vivències

Laia Vehí, cantautora

Laia Vehí, figuerenca de 25 anys, és una cantautora que ha sapigut fer-se un lloc en el món de la música. La seva passió l'han fet traspassar fronteres. Aquí , de manera autobiogràfica, ens fa un resum de la seva carrera
 
ELS MEUS INICIS

Vaig néixer a Figueres l’any 1989 i fins que no vaig complir 17 anys no vaig començar a aprendre a tocar la guitarra. Vaig estar com a solista en la formació de Rock’n’roll Stacatto. Aquest grup va ser seleccionat en el concurs “Joan Trayter” de Figueres amb la maqueta titulada “Rock’nroll”. També vaig formar part de la banda anomenada 43 pulgadas on vaig poder experimentar amb el soft pop. Amb tots dos grups vaig poder tocar a diferents escenaris i festivals de rock de l’Alt Empordà. A més a més, també vaig col•laborar en dos temes del disc “Todo lo que tenía” de Mei (banda de pop-metal de Figueres). L’any 2007 vaig iniciar els meus estudis a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori, on vaig estudiar veu amb Kena Toledo, Tanja Shilinski i Laura Jordan. Dins d’aquest mateix centre vaig rebre classes dels següents músics: Ernesto Briceño, Félix Serra, Jaume Uriach, Hugo Astudillo, Paco Salas, Pep Mateu, Miquel Ayet i Clodulfo Nuñez.

Aquest any 2007 va sorgir New Slang, un duet acústic que sorprenia al públic amb versions fresques i espontànies d’artistes de diferents estils, com per exemple el pop indie, la bossa nova o el reggae. Cap el 2009 vaig realitzar els cors en el disc “Tan Cerca” del cantautor Robert Molina.

El 2010 em vaig encarregar de les versions i arranjaments d’una manera totalment lliure de dos temes per la pel•lícula “Altres direccions” de Arón Sánchez. Durant aquest any vaig formar part del projecte de percussió corporal The Bodyphones, dirigit per Sergi Ramis, en el qual també vaig poder aportar arranjaments i improvisacions molt personals. També vaig estar de corista en la jove banda de reggae Mystic Soldiers, on vaig tenir el plaer d’envoltar- me del millor so roots, i a la vegada vaig treballar amb la banda Reality Soul de manera paral•lela, al costat del cantant Octavi López, homenatjant a grans del soul com James Brown o Aretha Franklin. Vaig assaborir el jazz amb el quartet Express Quartet, amb músics com Julián Ferreira, Salvador Criado i Pablo Tarantino, amb els quals vaig poder intercanviar inquietuds musicals a més a més de compartir una gran amistat. Vaig formar part de Gospel Messengers Taller de Músics sota la direcció de Ramón Escalé, i realitzant un projecte de gospel i flamenc fusió conjuntament amb la cantautora Paula Domínguez.

En 2011 vaig estar de terrassa en terrassa en diferents bars oferint concerts acústics de versions de pop i soul juntament amb el guitarrista Iago Aguado.

L’any 2012 vaig finalitzar els seus estudis oficials de grau mig a l’Aula de Música Moderna i Jazz. Va ser un any intens perquè vaig poder participar en el talent show anomenat El Número Uno d’Antena3, on vaig poder viure una gran experiència i vaig compartir escenari amb Miguel Bosé, Ana Torroja o Sergio Dalma. Durant el pas per la televisió vaig viure moments especials i absorbir consells d’artistes ja consagrats com Mónica Naranjo, Natalia Jiménez, David Bustamante, Vanesa Martín, Georgina, David de María, etc. La meva trajectòria de concerts ducontact rant aquest any ha sigut més intensa que mai, he tocat a molts llocs com el Festival Acústica de Figueres a la secció “acustiqueta”, a les barraques de Girona, a les festes de Gràcia.

A L'ACTUALITAT

 A partir d’aquest moment és quan ha començat la meva aventura en solitari. Fa poc que acabo de gravar el meu primer EP amb Campi Campón (Productor i músic de Jorge Drexler, Álex Ferreira, etc.) després d’haver estat un any i mig voltant per tota la península fent concerts, composant i buscant el meu propi estil. Em sento molt feliç. Aquest primer EP, anomenat “This World”, consta de quatre temes propis, quatre cançons pop amb aires reggae on parlo sobre l’amor, sobre la visió del món i de la situació actual que pot tenir una persona amb 24 anys, sobre la pèrdua i també sobre Barcelona.

El 2013 he tocat al Festival de Talavera Spring Festival, al Festival Strenes de Girona, al Festival Sons del Món i al Noise Off Festival. També en locals i sales més petites com a LivetheRoof de Màlaga i Sevilla, Sala El Búho Real i a Contraclub en Madrid, l’Oncle Jack de Barcelona, Música Hall de Figueres i molts més indrets que encara em queden per visitar. 

Tornar