Tornar

Vivències

Cristina Plana, Directora de Màrqueting del C.C. Espai Gironès

Gironina de soca-arrel

Em dic Cristina Plana i Salip, vaig néixer un tempestuós dia de juliol de 1980 a Girona. La meva mare sempre diu que això explica el meu caràcter extravertit i alegre, i a vegades una mica esbojarrat. Quan era petita somiava amb ser professora, pintora o periodista. Durant una llarga temporada, el dibuix i la pintura van ser les meves grans aficions, arribant a guanyar alguns concursos al meu barri, Sant Narcís. Un cop començat l’institut, vaig aparcar la pintura (encara que sé que algun dia hi tornaré) i cada cop em va anar cridant més el món de la docència. D’aquí que un cop acabada la secundària comencés la carrera de Filologia Clàssica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Tot i que m’agradaven molt les llengües “mortes”, vaig adonar-me que per finalitzar aquests estudis t’havien d’apassionar, així que vaig decidir acabar el primer cicle i fer un descans d’un any per decidir la vocació més adient a la meva personalitat. Aquest any sabàtic va ser molt profitós, ja que vaig aconseguir treure’m el carnet de conduir i anar guanyant experiència laboral. Des dels 15 anys he treballat per forjar la meva independència econòmica.

Viure a Anglaterra durant 2 anys: una de les experiències més formidables de la meva vida

El periodisme em continuava atraient, i amb forces renovades durant aquest any sabàtic, però una amiga va comentar-me que a Girona es cursava la Llicenciatura de Publicitat i Relacions Públiques, que té molt a veure amb el món de la comunicació i el màrqueting. Em vaig informar i vaig arribar a la conclusió que encaixaven molt bé amb les meves aptituds comunicatives. Així doncs, em vaig matricular i al 2005 vaig llicenciar-me. Durant la carrera em va quedar l’espina clavada de no haver marxat un temps a l’estranger per estudiar, aprendre un altre idioma i cultura i, en definitiva, conèixer món. És per això que un cop llicenciada vaig decidir marxar a Anglaterra, on vaig viure durant dos anys una de les experiències més formidables de la meva vida, creixent com a persona, millorant l’anglès i fent grans amistats d’arreu del món que encara conservo.

Tornada a Girona i començo a treballar en el món del màrqueting i comunicació

Amb l’objectiu de fer valdre els meus nous coneixements a nivell professional i d’idiomes, vaig tornar a Girona, i vaig obtenir una feina de marketing assistant a l’empresa Resol de Les Preses. En menys d’un any em van ascendir a product manager, quelcom que encara avui m’omple de satisfacció, ja que es tractava de la primera feina relacionada amb els meus estudis. La meva següent etapa professional va desenvolupar-se com a responsable de comunicació i publicitat de la UEC (Unió d’Empresaris de la Construcció), on vaig dur a terme noves tasques més relacionades amb el món del disseny, la maquetació i la redacció de continguts per a publicacions.

I finalment assumeixo la responsabilitat de ser Directora de màrqueting de l’Espai Gironès.

La meva ambició de créixer encara més en l’àmbit laboral em va portar a participar en el procés de selecció de responsable de màrqueting de l’Espai Gironès, càrrec quea ambició de créixer encara més en l’àmbit laboral em va portar a participar en el procés de selecció de responsable de màrqueting de l’Espai Gironès, càrrec que ocupo des del desembre de 2010. Encarregar-me del màrqueting del principal centre comercial de la província de Girona ha estat i continua essent tot un repte, que sempre he afrontat amb molta il·lusió per l’oportunitat que em proporciona de potenciar i desplegar totes les meves capacitats professionals. Al llarg d’aquests quasi quatre anys he tingut el privilegi de desenvolupar campanyes diferenciadores i atractives amb les quals he gaudit molt: des de campanyes de caire solidari com la del Banc dels Aliments fins a la primera edició del Festival d’Arts en Viu de l’Espai Gironès “ESPAIdART”, passant per projectes més educatius i orientats al públic infantil com el Summer Camp, el primer campament d’estiu celebrat dins d’un centre comercial. Alguna d’elles, fins i tot ha estat finalista dels ICSC (International Council of Shopping Centers) Awards, cosa que no hauria estat possible sense la col·laboració de l’equip de gerència de l’Espai Gironès. La meva és una feina dinàmica i enriquidora, ja que m’ha permès conèixer molta i variada gent d’aquest i altres àmbits professionals (proveïdors, mitjans de comunicació, companys d’altres centres comercials...), arribant alguns d’ells a convertir-se en vertaderes amistats.

Apassionada per la gastronomia, els viatges i Bruce Springsteen.

Passant a un pla més personal, he de dir que sóc una enamorada de la meva terra, Catalunya. També m’apassiona viatjar i conèixer noves cultures i sempre que disposo de temps intento descobrir nous racons del planeta. El fet de conservar encara amistats de la meva etapa anglesa m’ha permès visitar Sud-Àfrica, Lituània, França i Brasil entre altres països. M’agrada tot tipus de música, en especial la del meu cantant preferit, Bruce Springsteen. Precisament per això el meu gat es diu Bruce. La bona cuina és una altra de les meves passions. Tinc la sort de compartir-la amb la meva parella, l’Ignasi. Sempre que podem tastem nous sabors i especialitats gastronòmiques. He de dir que viure a Girona hi ajuda força, degut al gran nombre de prestigiosos cuiners i restaurants que tenim a la vora. 

Agraïments: Maquillatge: Douglas (C.C. Espai Gironès)

Tornar