Tornar

Delicatessen

RESTAURANT LES MAGNÒLIES : ARTESANIA GUSTATIVA

“Per un dels plats més simples que tenim al menú, la vieira al kimchee, triguem més de tres setmanes, que és el temps que necessitem per realitzar el kimchee, ja que el fem nosaltres. No el comprem”. Així és Les Magnòlies, un treball d’artesania gustativa que el seu creador, el xef argentí Víctor Trochi, no es cansa de repetir. La que estem degustant a mitjans d’agost representa la cinquena carta de l’any d’aquest restaurant situat al cor de les Guilleries, a Arbúcies. Malgrat que Les Magnòlies va ser premiat amb la seva primera estrella de la Guia Michelin a l’edició del 2012, fa 18 anys que Isidre Fradera i Roser Gumà estan al capdavant, i des de sempre han volgut diferenciar Les Magnòlies dels altres restaurants de la zona. No volien que fos un més. I preveient la crisi van voler fer un tomb quant a l’aposta gastronòmica, triant el camí de l’excel·lència. I per aquelles casualitats de la vida es van trobar el xef argentí Víctor Trochi en un petit restaurant de Marbella, Skina, estrenant una estrella Michelin, i el van convèncer per deixar un restaurant que començava a sobresortir i venir a Arbúcies. Un canvi espectacular i que diu molt de la persuasió i de la personalitat dels propietaris. Víctor Trochi es va formar com a cuiner a l’Hacienda Benazuza, la que va ser l’aposta andalusa del Bulli de Ferran Adrià. Allà va descobrir tot el que representa l’alta cuina, del més alt nivell, i de la que diu que s’ha emportat les tècniques que han fet famós a Ferran Adrià. Cada plat de la cuina de Víctor Trochi es basa en un ingredient principal, sempre envoltat de matisos, introduint bases i algun ingredient secundari. És una cuina de mestissatge que et transporta per l’univers del gust, amb un impressionant nivell, molta dedicació i amb una gran personalitat que fa que vulgui recórrer el seu propi camí. És la lliga de Víctor Trochi! El menú degustació és una extraordinària consecució de plats (fins a 22!) a un preu més que correcte de 75€, malgrat que tenen també un molt recomanable menú de temporada a 50€. Les primeres tapes ja fan veure el camí gastronòmic de Les Magnòlies: Cucurutxo de cansalada fumada, escamarlà i plàtan, extraordinària Navalla i blat de moro o el seu arxifamós Magburguer, aquest cop de llengua i gambes. Execució, qualitat i tècnica. Sorprèn un cop més amb la Mandonguilla de sèpia (m’encanta quan un xef juga amb el seu client!) o impressiona amb l’Amanida de tomàquets, amb 9 varietats diferents i amb una sorprenent textura que representa el gelat (de tomàquet, naturalment!) i acompanyat d’un brioix per sucar tot el suc sobrant (quina delicadesa!). Sabor i tècnica amb la Cassoleta de fideus, la Vieira al kimchee, els magnífics Peus de porc amb sobrassada i llamàntol (un clucada d’ulls novament al país que l’acull) o l’exclusivitat del Gyoza de cua de bou i suc de rostit. Finalitza l’àpat amb un Déntol de la llotja de Blanes amb cueta de porc (una delícia) i el seu ja clàssic, Ploma de porc ibèric, aquest cop amb albergínies i trinxat. Víctor Trochi no para de sorprendre’ns durant tot el menú. Et fa jugar amb textures, sabors, execucions, presentacions i a l’apartat de postres ho continua fent amb els Formatges de la casa, extraordinàriament treballats, un Còctel refrescant servit dins una peça de gel (Trochi ja ha fabricat plats de sucre i de sal, que fan que la vaixella aporti un plus al plat en qüestió), i les Postres del dia que tornen a sorprendre per les textures, sabors i mestissatge (oi que mai heu provat un pa de pessic de coriandre?). Gran, molt gran, l’aposta de Les Magnòlies. Una artesania dels sabors. Quina genialitat!  

Restaurant Les Magnòlies Pg. Anton Serres, 7 - Arbúcies - Tel. 972 86 08 79 www.lesmagnolies.com
Tornar