Tornar

Delicatessen

Restaurant Els Brancs: Una majestuosa òpera del sabor

No és la meva intenció fer una classificació dels millors restaurants que he visitat, perquè ho considero injust. Tots els restaurants que he anat publicant són excel·lents i tots tenen característiques que els fan ser únics i exclusius. Però he de dir que un dels restaurants que més m’ha impressionat és Els Brancs. Potser és un tema d’establir determinades expectatives a l’hora de visitar un restaurant, però Els Brancs està al nivell del que va representar el Bulli de Ferran Adrià, o del que representa el Celler de can Roca, o com el que realitza Paco Pérez al Miramar o Albert Adrià al 41º. Estic parlant dels millors restaurants del món i Els Brancs és un d’ells. Sense cap mena de dubte. 106 delicatessen > la proposta La famíliaVeitl, la propietària de l’Hotel Vistabella de Roses, un dels pocs 5 estrelles de les comarques de Girona, ha buscat des de sempre assolir no només l’excel·lència de l’hotel, que cada any reformen i que el situa com un dels hotels de luxe amb les millors vistes de la Costa Brava, sinó també l’ excel·lència gastronòmica. Ara l’hotel està dirigit pels fills dels propietaris, Marlon i René Veitl, continuen cada dia mostrant la seva passió per la gastronomia, cosa que els va fer contractar un jove xef granadí, Javier Cabrera, ara farà 5 anys. Tots 3 formen un equip que destil·la alegria, ambició, saviesa, experiència, ganes i sobretot amor pel producte de qualitat. Sense equip, sense confiança i sense passió és impossible aconseguir el repte que es van marcar fa 14 anys i que no era un altre que Els Brancs fos un referent d’alta gastronomia. L’estrella Michelin aconseguida fa 2 anys és el primer de molts reconeixements que els han d’arribar i m’aventuro a presagiar-ne una segona per l’edició del 2015. Donar total llibertat al xef, fent equip, treballant i pensant les 24 hores dels 365 dies l’any en la cuina, les elaboracions i el producte dóna resultats com aquesta meravellosa experiència que vàrem poder viure a Roses, al restaurant Els Brancs. Malgrat que a Els Brancs les presentacions són espectacularment visuals, Javier Cabrera no es cansa mai de dir que ell pensa amb la boca i per tant amb el paladar. Amb un producte, a ser possible de proximitat, Javier vol conèixer de ben a prop a tots els seus proveïdors: els pescadors de Roses, els pagesos que li subministren les verdures de Torroella de Fluvià o les mini verduretes de Llers, els ramaders que crien l’aviram o les granges com la de Mas Marcet que li subministra els iogurts. “La majoria dels productes que menjaràs són d’aquí , menys el garrí ibèric de llet, que fa només 5 dies estava sent allentat per la seva mare en una “Dehesa “ de Jaén, menjant aglans” ens confessa en Javier. M’encanta! A finals del mes de maig vàrem poder provar el menú degustació Els Brancs (74,60€), malgrat tenir-ne un de més complet i llarg a 147€. Potser a algun indocumentat li poden semblar cars aquests menús , però cal dir que no són fruit de l’estrella. Són fruit exclusivament de l’extraordinària qualitat dels productes, de la matèria primera que proposa i de les elaboracions que realitza a la cuina. De fet la màxima capacitat de comensals és la mateixa que el personal de cuina i sala! Vàrem poder tastar un còctel de poma amb ginebra servit amb la mateixa poma i unes “tapas” que fan tallar la respiració i que ja et fan preveure el festival gastronòmic que estàs a punt de gaudir. El restaurant està situat en un autèntic balcó, una de les terrasses de l’Hotel Vistabella , amb vistes exclusives al Mediterrani. La ubicació ja és de luxe i et prepara per a degustar les diferents especialitats que el personal de sala, molt respectuós i atent, et van servint a taula. La Infusió de verdures, servida amb unes mini verduretes excepcionals, que donen una aparença artística al plat, ja delata a quina lliga està jugant Javier Cabrera. Una autèntica delicadesa, una obra d’art comestible! Tot seguit arriba una altra meravella com la Ventresca de tonyina amb miso i wasabi, on el detall està, a part de l’ excel·lent presentació i potent sabor en què ho serveix amb un retall de diari on explica la vida d’ Antoine Carême, el cuiner de reis i el rei dels cuiners! Combinant sabors asiàtics amb productes mediterranis ens presenta el Kiwano, escopinyes ( Déu, quines escopinyes de Roses!) i iogurt, o el Llagostí especiat cuinat en “cocotte” de fulla de plàtan. Fantàstic el Ravioli d’Idiazábal i moll de l’os, bolonyesa i vermut,o l’elevació d’un peix normal com el sorell,a excel·lència gastronòmic. La potència del Garrí a la mostassa (quina delicadesa una altra vegada) posa punt final al menú Els Brancs. A l’apartat de postres Javier Cabrera ens torna a sorprendre amb una Crema de vainilla airejada però sobretot amb les postres més canalles que mai he provat: Steak Tàrtar “V-E”, que es prepara davant del client, amb uns gerds tallats, aparentant la carn, xocolata blanca, com si fos ceba, pistatxos trencats com si fossin tàperes, vinagre de gerds al pot del Tabasco, xarop de sucre Moscovado com si fos la salsa Perrins i coronat amb un rovell de mango i sucre glacé en comptes de sal. Javier, t’estimo!

Restaurant Els Brancs Av. Díaz Pacheco, 26 - Roses - Tel. 972 256 008 www.elsbrancs.com

Tornar