Tornar

Delicatessen

La Proposta : Bo.TiC

La història del Restaurant Bo-Tic recorda a la d’un guió cinematogràfic: Una parella jove, enamorats per la gastronomia, que creen el seu propi restaurant, amb poc més de 7 taules, que el primer any són recomanats per la Guia Michelin i el segon any els arriba la primera estrella. I el bo d’aquest guió és que, per la joventut dels dos propietaris, aquest encara no té final, moltes pàgines per escriure, encara que tot sembla indicar que tindrà un final feliç. Estem parlant de l’Albert Sastregener, xef i propietari, juntament amb la Cristina Torrent, que fa de sumiller i cap de sala. Es van conèixer quan tots dos treballaven al Roser 2, quan el 120 delicatessen > la proposta portava el Sr. Sabadí, i per tant abans que aquest restaurant escalenc fes la revolució. Ell estava convençut del que volia i que la seva passió passava per estar darrere dels fogons, aprenent i evolucionant. Va passar pel Molí de l’Escala, Mas Pau, l’Àbac, l’Aliança d’Anglès i Can Pipes abans de decidir crear el seu propi espai. I fa 6 anys varen decidir crear la seva aposta, el Bo-Tic, a Corçà, a tocar de La Bisbal. Un petit restaurant amb només 7 taules, però amb una idea clara: oferir una cuina d’autor on la memòria gustativa juga fort. A partir de determinats productes, l’Albert crea els seus plats, utilitzant les tècniques més innovadores i les presentacions més visuals, però sense oblidar el producte, que sempre dóna nom al plat, i que no vol trair mai. Va ser obrir al 2007 i en aquest primer any la Guia Michelin ja es va fixar en la cuina de l’Albert, recomanant-lo a l’edició espanyola, i l’any següent, al 2008, ja rep la seva Estrella Michelin, que conserva fins a dia d’avui. No conec una trajectòria més ràpida. Sorprèn, de portes en fora, però, un cop proves la cuina del Bo-Tic, res sorprèn. És màgic! És la lectura d’aquest guió cinematogràfic que estem fent, la d’una jove parella, ella amb 26 anys i ell amb 29, en aquell moment, que acaben de ser premiats amb 1 estrella de la Guia francesa, en un modest i petit restaurant de Corçà! I sense buscar res! Màgic i sorprenent! El Bo-Tic representa la naturalitat portada a l’ excel·lència. Tot sembla normal però no! O per ells potser sí. Però quan comences a provar els plats del Menú Especial que vàrem poder tastar (81€) res és normal. És extraordinari, especial, únic! Però tant l’Albert com la Cristina no volen que el Bo-Tic representi una barrera. Volen obrir el seu restaurant gastronòmic a tothom amb un mínim de sensibilitat gastronòmica i per això ofereixen 2 tipus més de menú: el de Temporada, que no deixa de ser un mini degustació a 44€, i el Degustació a 71€. Els primers aperitius ja ens fan saber on som, per si algú encara no se n’havia adonat. Tastem un vermouth amb oliva, una fulla de castanyes amb tòfona, blat de moro amb foieo els espectaculars bolet de ceps, xuixo de tòfona, Bloody Mary amb api o roca de roquefort amb avellanes.Gràcies, Albert, ens acabem de situar, sabem on som i sobretot sabrem a partir d’aquest moment que ens espera un espectacle gastronòmic de primer nivell! Tot seguit arriben els Musclos, bitter i cirera, que recorden llunyanament els que Lluís Feliu preparava a l’Aliança, les fabuloses Sardines marinades, escabetx i ametlla crua, un homenatge al Roser 2 amb el Tàrtar de tonyina, la brutalitat del Ravioli d’escamarlà amb formatge Idiazábal sobre crema de carbassa i la contundent Vieira, xampinyó i tòfona. A l’apartat de peix provem una perfecta cocció del Panegal i mongetes fetes a la manera del Bo-Tic, en delicioses textures, i a l’apartat de carns acabem amb un correcte filet de cérvol amb castanya, tòfona i moniato. En tot el menú notes la personalitat de l’Albert Sastregener i sobretot un criteri propi. El seu paladar és qui marca les directrius dels plats que oferirà als seus clients. I potser per aquest motiu no sorprèn que diferents guies gastronòmiques s’hagin fixat en la feina del Bo-Tic. La sala funciona com un rellotge suís comandat per la Cristina Torrent, que alhora exerceix de sommelier dirigint una carta, en Ipad!, de més de 450 referències, on trobem vins espectaculars i únics que fa que recomanem que us deixeu aconsellar. Les postres estan a l’alçada de tot el menú, com no podia ser d’una altra manera, i on sobresurt un divertit Cornet de GinTonic o una xocolata blanca amb festucs i violeta. No cal dir que estem davant d’un dels grans de la gastronomia gironina i que l’aventura que va començar ara fa 6 anys té un llarg recorregut. L’Albert i la Cristina tenen grans projectes per un futur proper, però tampoc són massa de planificar. Estan oferint un servei de menjar per emportar de qualitat que els està funcionant molt bé, a part de portar el càtering per a 2 establiments rurals amb encant al Baix Empordà. Que en sentirem a parlar, n’estic segur. Aquest extraordinari guió cinematogràfic tot just acaba de començar!

Restaurant Bo.TiC Ctra. C-66 Girona - Palamós, Km 11,5 - 17121 CORÇÀ Telèfon: 972 630 8 69

www.bo-tic.com

Tornar