Tornar

Delicatessen

La Recepta : Calçots amb Peus de porc crocant

Calçots amb peu de porc crocant i amanida de fruits secs

INGREDIENTS 4 pax.

1 manat de calçots 4 peus de porc cuits 1 bossa de barreja d’enciams, la que preferiu. 1 salsa per calçots, salvitxada o romesco. Podeu fer-la o comprar-la feta. 1 bossa de barreja de fruits secs, especiats, al vostre gust 2 tomàquets vermells 1 llesca de pa de pagès Oli d’oliva, vinagre, sal i pebre.  

ELABORACIÓ

Netegeu els calçots tallant-los les arrels i llevant-ne la primera pell, sense rentar-los amb aigua. Poseu-los en una safata de forn coberta amb paper d’alumini i cuineu-los al forn amb el grill a la màxima temperatura. Quan tinguin color, doneu-los la volta i acabeu-los de coure. Han de quedar ferms, no massa cuits. Traieu-los del forn i emboliqueu-los amb paper de diari. Reserveu-los. Els peus de porc els podeu fer sencers o desossats. En aquest cas, escalfeu-los una mica –ho podeu fer en el microones ¡– i desosseu-los amb cura de no trencar-los massa. D’una manera o altra, poseu-los al foc dins una paella antiadherent -amb la pell a sota primer- amb un raig d’oli. Sofregiu a foc mitjà fins que estiguin daurats. Gireu-los i feu el mateix per l’altre costat. Reserveu en calent. Peleu els tomàquets, traieu-los llavors i aigua de vegetació i picoleu-los en dauets petits. Amaniu-los amb sal, pebre i oli d’oliva. Poseu la meitat de la salsa salvitxada en un bol, i deixateu-la al vostre gust amb oli i vinagre. Talleu la llesca de pa en daus regulars i fregiu-los o torreu-los. En el moment de servir, poseu en els plats una cullerada de salsa, a sobre, quatre o cinc calçots –la part més blanca-; a continuació, els peus de porc daurats, sencers si són amb os, tallats en quatre trossos si són desossats, un grapadet d’amanida i els daus de tomàquet. Salseu i finalment poseu els fruits secs i els crostons de pa.

Xef : Enric Herce

Tornar