Tornar

Delicatessen

La Proposta : Mas Pau

El restaurant Mas Pau es troba en una impressionant masia del segle XVI, a Avinyonet de Puigventós, a tocar de Figueres, on s’hi respira, justament, pau. T’hi quedaries a viure! I és aquí on l’excap de cuina i l’excap de Sala del Restaurant El Bulli van decidir instal ·lar-se. La família Reig, els propietaris del Mas Pau, el van oferir a Ferran Adrià i Juli Soler, propietaris del Bulli, però la idea no va quallar i finalment van ser Toni Gerez i Xavier Sagristà, cap de sala i cap de cuina del Bulli respectivament, qui van emprendre aquesta aventura. D’això fa 20 anys... Tota una vida! El Mas Pau és un restaurant de llarg recorregut que des dels inicis ha mantingut sempre la filosofia d’oferir alta cuina, d’arrels catalanes. Fa 40 anys el Mas Pau el van fundar Núria Serrat i Jaume Reig. Ella va ser la primera dona en aconseguir una estrella a la guia Michelin, quan pocs catalans coneixien l’existència d’aquesta guia. Van ser uns pioners juntament amb el Motel de Figueres, els seus estimats veïns a Figueres. El Mas Pau, que ostenta amb orgull l’estrella Michelin des de fa 17 anys, continua volent oferir el que sempre han fet: alta cuina creativa d’arrels tradicionals de l’Empordà. Xavier Sagristà no es cansa de dir que el Mas Pau mai han volgut ser un ‘Bulli 2’. Ell ha volgut crear des de la cuina una personalitat pròpia i ben definida i es palpa en l’oferta i sobretot en les precises execucions dels plats.

 Vàrem poder tastar elMenú Festival (90€), el tast més complet de què disposen, i que ofereix la possibilitat de provar diferents plats de la seva carta, malgrat que disposen de l’extraordinari Menú del Dia a 20€, o del Menú Degustació a 70€. Després dels aperitius, on sobresurt el Cornet d’escuma de pastanaga i gingebre o l’extraordinària Sopa de farigola en geleé, en Xavier presenta dues tapes que marquen el camí que recorre Mas Pau amb el Bunyol ‘Coulant’ amb taronjai sobretot amb la seva adaptació de la Calçotada, amb crema de cebes tendres i escuma de romesco. Sense paraules! Però el festival continua amb un deliciós ou cuit a baixa temperatura (quina obra d’art!) amb puré de cigrons i sopa de bacallà, reivindicant, un cop més, l’aposta per la cuina tradicional des de la seva perspectiva de creador. Molt gran! Però potser el clímax del menú arriba amb els imprescindibles espàrrecs farcits de foie i ceps amb vinagreta de jabugo i parmesà... Déu meu! Us puc ben assegurar que aquest plat, per si sol, ja val l’estrella. Quina delicadesa, quina feina, quina sensibilitat! Gràcies Xavier! A partir d’aquí, res serà igual.

El corvall amb ‘presse’ de patates i algues a la justa cocció o la clucada d’ull de nou a la cuina més tradicional catalana, amb el pollastre rostit a baixa temperatura, posen punt i final al menú degustació. Abans, però, falta un dels moments més esperats de l’àpat, almenys per un servidor, quan apareix el majestuós carro de formatges, amb peces artesanes de Catalunya i sobretot de França, aquests últims afinats per la formatgeria Xavier de Toulouse, una de les millors formatgeries de tota França situada davant del Mercat Victor Hugo de la capital del Llanguedoc. En Xavier Sagristà és un amant dels formatges i tot sovint organitza sopars temàtics de formatges que fa feliços a tots els amants d’aquest producte. Uns maduixots al pebre i un lingot de formatge d’ovella posen punt i final a aquest extraordinari festival.

A la sala, molt ben decorada amb quadres de diferents èpoques propietat de la masia, tot funciona a la perfecció. Toni Gerez és un excel·lent amfitrió, un mestre dirigint la sala. T’acull, s’interessa si vols que s’interessi, et recomana i sobretot t’aconsella sobre les millors opcions per maridar l’àpat, motivat per les prop de 400 referències de caldos que disposa el celler. El Restaurant Mas Pau també és un hotel rural amb encant, amb 20 habitacions, ideal per a escapades gastronòmiques i amb encant. Tradició, professionalitat, tranquil·litat, creativitat... Aquestes són les característiques que simbolitzen el nostre pas per Mas Pau. Ens va encantar

Restaurant Mas Pau Carretera de Figueres a Besalú - Avinyonet de Puigventós Tel.: 972 546 154 - www.maspau.com

Tornar