Tornar

Delicatessen

La recepta : Sèpia amb pèsols

Una versió diferent


Ingredients per a 4 persones:


12 o 16 sepionetes
200 g. pèsols  ja esclofollats 
2 cebes tendres
1 patata nova mitjana
1 blanc de porro
2 tomàquets vermells
4 dents d’all
8 ametlles
8 avellanes 
Oli d’oliva
25 g. mantega
Uns brins de julivert 
Opcional uns daus de pa fregit i unes fulles de canonge o rúcula


Elaboració:

Netegeu les sepionetes  amb molta cura. Heu de treure’ls només la “ploma”, els ulls i el bec. Salpebreu-les una mica i salteu-les uns segons en una paella antiadherent amb unes gotes d’oli. Només han de quedar segellades, fermes. Reserveu-les. En el mateix oli sofregiu una ceba prèviament picolada, juntament amb dos grans d’all. Abans que agafi color, afegiu el tomàquet que haurem pelat, buidat de llavors i aigua de vegetació i picolat en dauets. Cuineu a foc lent fins a obtenir un sofregit amb consistència de confitura. Poseu una cullerada d’aquest sofregit sobres les sepionetes i poseu-les en una plata de forn. 

Escaldeu els pèsols  en un litre d’aigua bullint; refredeu-los en aigua freda amb glaçons reservant l’aigua de cocció. Talleu finament l’altra ceba tendra i el blanc de porro. Sofregiu en una cassola amb oli d’oliva fins que quedin transparents. Poseu la patata tallada també finament i remulleu amb l’aigua d’escaldar els pèsols. Bulliu lentament fins la perfecta cocció de les verdures, retireu del foc, afegiu els pèsols, i tritureu amb una batedora elèctrica. Per un colador xinès,  afegiu la mantega i tritureu de nou amb la batedora fins a obtenir una crema fina i sedosa.  Rectifiqueu de sal si convingués. 

Feu una bona picada amb les ametlles, les avellanes, els alls i el julivert. Deixateu-la amb un bon raig d’oli de oliva. Deu minuts abans de servir, fornegeu les sepiones set o vuit  minuts a uns 180º i escalfeu la crema de pèsols sense que bulli. Poseu un cullerot de crema a cada pla, tres sepiones i repartiu unes culleradetes de picada. Podeu decorar el plat amb uns daus de pa fregit i unes fulles verdes, com canonge o rúcula.

Xef : Enric Herce

 

Tornar