Tornar a l'inici

Article

Neix el col∙lectiu Girona, Territori d’Estrelles

 No és fruit de la casualitat que en un petit indret com la demarcació de Girona hi hagi una concentració tant alta de restaurants amb estrella Michelin. L’exquisit producte que s’hi troba i les nombroses escoles de formació, de ben segur que també hi ha tingut a veure en aquesta alta concentració de talent creatiu. Els restaurants que gaudeixen d’aquest reconeixement, només són la punta de l’iceberg, que impulsen darrera seu un planter extraordinari de bons cuiners i de bona cuina que es poden trobar a qualsevol indret del territori gironí. A nivell estatal, Girona destaca per ser la província amb el nombre més alt d’estrelles Michelin per habitant per sobre de Guipúscoa. Si la mateixa comparativa la fem a nivell europeu, Girona també es situa en primer lloc per davant de ciutats com París, Roma, Londres i Berlín. Per tots aquests motius, era necessari unir tot aquest potencial gastronòmic, la creació del col∙lectiu Girona, Territori d’Estrelles neix amb l’objectiu de promocionar‐se, i promocionar la gastronomia del territori gironí, i oferir experiències exclusives d’alta gastronomia.

La iniciativa està liderada per Top Gastronomia, empresa gironina formada a partir de la unió de l’empresa INCATIS, especialitzada amb la creació d’esdeveniments enogastronòmics i amb una trajectòria de més de 20 anys en el sector, i Nova Group, empresa especialitzada en màrqueting estratègic ubicada al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona amb més de 10 anys d’experiència en la gestió de projectes d’innovació. Els 13 restaurants distingits amb estrella Michelin de la demarcació de Girona, han volgut unir‐se per treballar conjuntament. El col∙lectiu està integrat per: Germans Roca, El Celler de Can Roca (Girona) ∙ 3 estrelles Michelin Paco Pérez, Miramar (Llançà) ∙ 2 estrelles Michelin Fina Puigdevall, Les Cols (Olot) ∙ 2 estrelles Michelin Pere Arpa, Ca l’Arpa (Banyoles) ∙ 1 estrella Michelin Xavier Cabrera, Els Brancs (Roses) ∙ 1 estrella Michelin Quim Casellas, Casamar (Llafranc) ∙ 1 estrella Michelin Marc Gascons, Els Tinars (Llagostera) ∙ 1 estrella Michelin Jordi Juncà, Ca l’Enric (La Vall de Bianya) ∙ 1 estrella Michelin Xavier Lores, La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar) ∙ 1 estrella Michelin Pere Massana, Massana (Girona) ∙ 1 estrella Michelin Francesc Rovira, Fonda Xesc (Gombrèn) ∙ 1 estrella Michelin Albert Sastregener, Bo.Tic (Corçà) ∙ 1 estrella Michelin Víctor Trochi, Les Magnòlies (Arbúcies) ∙ 1 estrella Michelin El col∙lectiu Girona, Territori d’Estrelles, emprarà el nom Girona Costa Brava Pirineu, Territori d’Estrelles, quan realitzi accions fora de les nostres fronteres, per tal que es pugui ubicar el col∙lectiu fàcilment a nivell geogràfic.

LES PRIMERES ACCIONS

El col∙lectiu presenta com a primera acció conjunta, el Passaport Girona, Territori d’Estrelles, un element que recull els 13 restaurants distingits amb estrella Michelin, amb format de passaport, per així emfatitzar el concepte d’entrada a un territori i la idea de creació de rutes gastronòmiques. L’objectiu del passaport és principalment apropar al gran públic als restaurants amb estrella Michelin, incentivar al client a visitar‐los i a configurar la seva ruta gastronómica enllaçant un amb l’altre. Aquest passaport premiarà als usuaris que més estrelles vagin acumulant, oferint‐los activitats exclusives i activitats Premium per formar part d’aquesta comunitat.El passaport serà actiu els propers mesos, pels voltants del mes de juny, i també es traduirà amb un suport tecnològic mitjançant la creació d’una App específica. L’App permetrà en primer lloc passar a formar part d’una àmplia comunitat d’amants de la gastronomia i donarà accés a rebre informació gastronòmica vinculada amb els establiments membres. Aquesta aplicació també permetrà que cada usuari pugui planificar la seva ruta, compartir la informació amb els amics, i sobretot gaudir dels avantatges com a membres de la comunitat i mitjançant l’acumulació d’estrelles. El col∙lectiu vol treballar per apropar l’alta gastronomia a tothom, volen ser presents a la memòria col∙lectiva i ser escollits en el moment d’una celebració o en un momento especial de qualsevol persona

Tornar a l'inici