Tornar a l'inici

Article

La Fira de Mostres de Girona, creixent

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà a Girona la 56a edició de la Fira de Mostres, una de les més importants de les comarques gironines i de les principals fires multisectorials de Catalunya. Empreses i professionals de diversos sectors tenen en aquesta fira l’oportunitat de donar-se a conèixer, presentar productes i consolidar la seva marca davant de milers de visitants. Un 87% dels expositors d’enguany ja van participar a la fira l’any passat, una dada que demostra que les seves expectatives van quedar satisfetes i avala les oportunitats de negoci que representa la Fira de Mostres. Aquesta afirmació també es corrobora amb l’ampliació de la superfície contractada. Un 18% d’expositors enquestats al finalitzar l’edició del 2016 ja van confirmar la seva intenció d’ampliar-la. En total, aquest 2017 s’han contractat 12.876,5 m2, un 8% més que l’any passat. El president del Comitè Executiu de la Fira de Girona, Domènec Espadalé, ha celebrat aquesta 56a edició com a mostra de la llarga història de la Fira de Mostres, que ha definit com “la fira de les fires”. També ha destacat el creixement d’aquesta, lligat al “dinamisme empresarial” i la recuperació de sectors que es van veure afectats per la crisi econòmica. En aquest sentit, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que “quan l’economia es recupera la fira també”. En relació a aquesta nova edició, considera que “és un bon indicador que les empreses tornin”, ja que demostra que “és una fira que funciona i on les empreses fan negoci”.

La 56a edició de la Fira de Mostres compta amb un pressupost de 560.000 euros i s’espera que la visitin al voltant de 90.000 persones.

GInteriors

En aquesta 56a edició destaca la celebració de la primera Nit GInteriors, promoguda i organitzada pel Col•legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment privat, que es durà a terme fora de l’horari de la fira, en el qual professionals del sector i clients convidats podran intercanviar impressions i presentar els seus productes i serveis.

Gastronomia

També les propostes gastronòmiques arriben en forma d’activitats. El segell de qualitat Girona Excel•lent, impulsat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, gestionarà l’Escenari Gastronòmic, on es duran a terme tastos de diferents productes de la zona que han rebut la distinció i concursos. En aquest sentit, també cal destacar que la fira acollirà el primer campionat de tiradors de cervesa de Girona organitzat per La Brava Beer.

Tornar a l'inici