Tornar a l'inici

Article

El cicle musical Estereofònics torna a Platja d'Aro

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro presenta la tercera edició d’ESTEREOFÒNICS, la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu al municipi i que enguany ofereix un global de 78 concerts en 140 dies (vuit més l’any passat), del 27 de maig al 14 d’octubre, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll. Tota la informació es recull en l’edició de 16.000 exemplars de l’agenda musical que cronològicament relaciona l’oferta de concerts que també es pot trobar en quatre idiomes al portal www.estereofonics.com.

Black Music Big Band & Brodas Bros, Orquestra Fireluche, Stefano Palatchi, Barcelona Gospel Messengers & Lurine Cato, Els Cremats, Händel Festival Orchestra, Anna Miernik, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Maurzio Di Fulvio, Manuel Fuentes & The Spring’s Team, Eva Fernández Group, Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre, MFC Chicken, The Phantom Surfers són només alguns dels protagonistes de l’estiu. Per donar la benvinguda als festivals, s’ha programat una jornada inaugural, la vesprada del dissabte 27 de maig, amb vuit concerts de petit format, gratuïts, a l’aire lliure enmig dels carrers més cèntrics de Platja d’Aro amb les actuacions de Fetus (punk) i Los Tiki Phantoms (surf) -C/ Doctor Fleming-; Eduard Gener -soul, swing i rhythm and blues-, Sloppy Beats -funk i jazz- i Marc Armengol i Josep Manzano -guitarra- (Av. de la Pau) i Big Band del Conservatori de Música de Girona -swing, latin, funk i rock- i Havàname -música cubana i havaneres- (Plaça Major).

La principal novetat d’enguany és la programació a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra durant quatre divendres de juny, dedicats monogràficament a un gènere. S’inicia doncs, el divendres 2 de juny (19 h) amb la xerrada dedicada al món del jazz de la mà de Joan Chamorro, fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, i que també actuarà en el concert posterior amb la formació Joan Chamorro Quartet. La segona centrada en el pop-rock, divendres 9 de juny (19 h) serà conduïda pel periodista Xavier Castillón, cap de Cultura de El Punt/Avui i autor del llibre Nit d’Aro-60 Anys de discoteques i sales de festa a Platja d’Aro i que es clourà amb l’actuació dels gironins Lakaste, grup guanyador del Concurs Sona9-2016. La tercera, divendres 16 de juny (19 h) versarà sobre el rock’n’roll amb Toni Castarnado, col•laborador de Ruta 66, Mundo Sonoro i Cadena Ser, prèvia al concert de Watusi Four. La darrera conferència, dedicada a la música clàssica serà conduïda per Joan Vives, locutor i redactor de Catalunya Música, divendres 30 de juny (19 h), jornada en que a l’exterior de la Masia Bas -al costat de la Biblioteca- s’hi celebra el concert inaugural de la 20a edició de les Nits de Jazz amb Nova Quartet (20.30 h).

Configuren ESTEREOFÒNICS 2017: Concerts Inaugurals (dissabte 27 de maig), Xalaro • 4a Mostra d’Espectacles Familiars (dissabte 17 i diumenge 18 de juny), Nits de Jazz a Platja d’Aro-20 Anys (30 juny-1 de setembre), Cicle de Sardanes i Havaneres (8 de juliol-26 d’agost), Festival Internacional de Música de S’Agaró (15 juliol-14 d’octubre), Desemboca Rock’n’ Roll Festival (21-23 de juliol), Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava (dijous 3 i dilluns 14 d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (11-15 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (8-11 de setembre), i FestiSurf Costa Brava (dissabte 23 de setembre).

 privat.

Tornar a l'inici