Tornar a l'inici

Article

Cuina de l'Empordanet recapta 17.000€ per la Caixa de Solidaritat

El col•lectiu de la Cuina de l’Empodanet, amb el suport d’Òmnium Baix Empordà i de l’ANC Palamós, va organitzar la “Boti-Farra per la llibertat”, una botifarrada popular amb l’objectiu de recaptar fons per la Caixa de Solidaritat, que permet fer front a les represàlies econòmiques que han rebut les persones físiques de la societat civil i de la política com a conseqüència de la seva participació en accions pacífiques i democràtiques en el procés cap a la independència. Els cuiners de la Cuina de l’Empordanet, juntament amb altres cuiners de la comarca i una quarantena de voluntaris, van servir 1.700 botifarres elaborades de forma totalment artesanal i cuites a les brases que es van preparar des de bon matí.

El gremi de carnissers i flequers de la província de Girona i la Fleca de l’Empordà, es van sumar a l’acte elaborant el material a preu de cost i regalant part de les matèries primeres per tal que la recaptació per la Caixa de Solidaritat fos la major possible. L’acte va estar amenitzat per diversos grups musicals, que de forma totalment altruista, van col•laborar tot ajudant a fer que més gent s’animés a participar i col•laborar en aquest recapte de fons. Els grups que hi van actuar van ser: Festucs, Guillem Ramisa, Jordi Serradell, Pau Blanc, Mazoni, Els Cremats, l’Orquestra Diversiones, The Puretas, Campikipugui, The Covers Band i Joker’s; amb aquest gran cartell l’animació musical no es va aturar ni un sol moment.

L’actor palamosí Àlex Brull va ser l’encarregat de presentar i animar l’acte i, el també actor i humorista, Fel Faixedas, es va encarregar de la lectura del manifest, en el què demanava la llibertat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, encara empresonats i acusats de delictes de sedició, rebel•lió i malversació.

La Cuina de l’Empordanet, amb l’organització d’aquesta botifarrada, va mostrar la seva activa participació en la vida social i cultural de la comarca, i va aconseguir sumar les entitats, empreses i artistes a aquest acte reivindicatiu i solidari.

Tornar a l'inici