Tornar a l'inici

Article

Constel·lació d'estrelles al Festival de Peralada

El festival compleix 30 anys fidel al seu públic amb una program ació que emocionarà , en la qu al destaca la nova producció operística Turandot, de Giacomo Puccini . · Una gala lírica pel 30è aniversari aplegarà en un mateix escenari primeres veus del panorama internacional , com Sondra Radvanovsky, Eva-Maria Westbroek, Carlos Álvarez, Marcelo Álvarez i Leo Nucci, sota la direc ció d ’ escena de Ruggero Raimondi . · Roberto Bolle i Ailey II faran les delícies dels amants de la da nsa . i l ’ estiu musical portarà a Peralada Ezio Bosso, en el que serà el seu debut a l ’ Espany a . Simply Red , que també celebra el 30è aniversari , no faltarà a la cita de Peralada . Aquest estiu es podran veure 23 espectacles que, des de diverses disciplines artíst iques, donaran veu a la cultura que es fa a casa nostra i a escala internacional.

Nits d ’ òpera, de lírica, de dansa, de pop, de jazz... o de lectures dramatitzad es que donaran forma a un f estival que celebra tres dècades en les qu als s ’ ha convertit en el referent dels festivals d ’ estiu, en tot un clàssic. El f estival ha sabut trobar la fórmula per, sota un mateix paraig ua , presentar una programació variada en qu è s ’ ofereixen espectacles per a tots els gustos i preferències culturals. Aquest 2016 arribaran a Peralada grans artistes del panorama internacional i naci onal, amb estrenes absolutes i actuacions que en alguns casos seran úniques a Catalunya o a l ’ Estat.

El pressupost del festival 2016 és de 4,2 milions d ’ euros. La presidenta del Festival Castell de Peralada, Carmen Mateu de Suqué, ha manifestat que aquesta 30a edició serà única “ estem davant d ’ un any de celebracions, on hem preparat un 30è Festival únic amb la participació de grans artistes i compan yies. La producció pr òpia del Festival, serà protagonista.   La Festa de la Música comptarà aquest any amb la participació d ’ Albert Guinovart, Sara Blanch i el Cor Infantil Amics de la Unió sota la direcció d ’ escena de Marc Montserrat- Drukker, que commemoren l ’ any Granados.

El cartell del Festival 2016 està dedicat a Turandot i és obra de l ’ artista català, Perico Pastor. Amb una llarga trajectòria arreu del món exposant i publicant les seves il· lu stracions i quadres, ha dissenyat el cartell del 30è aniversari del Festival inspirant-se en el personatge de la princesa Turandot, en el seu temperament i en la seva història. Al cartell, d ’ una gran vistositat, domina el vermell, que és el color del vestit de Turandot i també el de la passió i el de la sang. Al cartell tampoc hi falta l ’ or, amb el que Perico Pastor ha volgut mostrar el caràcter fred del personatge en el amor i alhora el seu temperament volcànic.

Aquest any, la Fundació Castell de Peralada, dins de la seva política de Responsabilitat Corporativa, col·laborarà de nou en l ’ organització de la Nit de l ’ Alzheimer en benefici de la Fundació ACE, entitat privada dedicada a la diagnosi, tractament, recerca i suport a les persones amb la malaltia d ’ Alzheimer i altres demències. Com ja és habitual, paral·lelament al Festival s ’ organitzen exposicions que es podran visitar en diversos espais del recinte del Castell de Peralada o de la vila peraladenca. Es trac ta de l ’ exposició fotogràfica dels millors moments d ’ aquestes tres dècades de Festival 30 anys en imatges , que actualment es pot veure al Palau Robert de Barcelona, Festival Castell de Peralada, en dansa, que actualment s ’ exposa a Brussel·les, Cervantes 400 añ os , Els millors tenors del mó n i Santi Moix, ceràmiques negres . Amb l ’ objectiu de garantir un bon i còmode desplaçament fins al recinte del Cast ell de Peralada, per segon any consecutiu hi haurà servei d ’ autobús del festival.

 El Festival genera un impacte econòmic superior a 12 milions d ’ euros per edició. Venda d ’ entrades a partir d ’ avui, divendres, 15 d ’ abril, a les 16:00h a: www.festivalperalada.com i al telèfon 902 37 47 37. El Festival també ofereix la possibilitat d ’ adquirir abonaments per els espectacles. + info a: www.festivalperalada.com Investigadors de l ’ I dib G i descobreixen que la metformina, el fàrmac antidiabètic més comú, altera la microbiota intestinal La metformina és el fàrmac antidiabètic més comú arreu d el món. Un dels seus efectes secundaris més freqüents és la diarrea, de la qual cosa e s pot arribar a deduir que pot alterar la

Tornar a l'inici